Zanimljive aktivnosti

Sportske aktivnosti

Kreativne radionice

Informatička radionica

Domaćinksa grupa

Poljodjelska grupa

Odlasci na ljetovanja

Odlasci u kino i kazalište

Posjet ZOO

Odlasci na klizanje

Slobodne aktivnosti

 

Sitotisak

Gospodin Pavo već godinama u nešemu domu vodi radionicu sitotiska. Ondje tiskamo raličite plakate, pozivnice i slične promidžbene materijale. Nama je najzanimljivije tiskati tekstove na majice, stoga često imamo potpuno originalne natpise.

 

Športska

Na našu veliku radost u Domu imamo dvoranu u kojoj svakodnevno igramo nogomet i košarku, a koliko čujemo odskora ćemo moći igrati i badmiton jer smo dobili potrebnu opremu – mrežicu, rekete i loptice. Športsku sekciju vode odgajatelji: Sabljak, Pavošević i Prigl, a badminton gospodin Šmital.

Osim u dvorane, imamo i vanjske terene pa se,  dolaskom lijepoga vremena, selimo na van.

Jedan od najomiljenijih športova u domu je ping-pong, a njime nas je zarazio gospodin Pavo. U popularnom ‘pingiću’ se često natječemo i odmjeravamo snagu.

Na 5. odgojnoj je i teretana u kojoj ‘nabijamo’ mišiće i trudimo se ostati u formi, ondje imamo i vreću za boks.

Tu su još dvije omiljene aktivnosti – stolni nogomet i biljar. Tamo je svakoga dana jako živo, odmjeravamo snage s odgajateljima i trudimo se pobijediti i nadmudriti ih.

 

Domaćinska

Gospođe Ksenija, Lucija, Snježana i Miranda vode domaćinsku sekciju. Gotovo svakodnevno neka od njih otvori vrata naše kuhinjice i ondje započne pripremanje nečega finog, najčešće su to muffini, palačinke, topli sendviči, no bude tu i ozbiljnijih pothvata – špagete, pizza, kiflice. U kasno smo se ljeto uputili u potragu za bazgom, i pronašli smo ju. Našu je smočnicu, nakon 2 dana krasilo 25 litara ukusnoga soka.  Kada vrata otvori gospođa Snježana, njušimo neku finuuuuuu tortu . Želite li recept?

 

Politehnička

Gospodin Sitar vodi politehničku radionicu. U njoj pokušavamo popraviti sve ono što u međuvremenu pokidamo, osim toga bojimo stare stolice, bušimo i ‘šarafamo’, a i pravimo uporabne predmete od šperploče na koje odgajatelji odlažu papire… sve u svemu se dobro zabavljamo. Kad se umorimo od posla, gospodin izvadi gitaru i note pa onda malo i zapjevamo.

 

 

 

Kreativna

Gospođa Miranda vodi kreativnu radionicu za svu djecu doma  i to na nekoliko lokacija. Izrađujemo sve i svašta, a najčešće je to tematski vezano uz godišnja doba i blagdane. Što smo sve izradili, možete vidjeti na fotkama.

Često nam se pridruži gospođa Snježana, posebice kada pravimo adventske vijence ili izrađujemo božićne čestitke.

Gospođa Držaljević organizira likovne kolonije pa se i tada kreativno izražavamo.

Na svojim se odjelima kreativnim radom bave i gđe Ksenija, Dragana i Ivana.

 

Novinarska

 

U novinarskoj sekciji nastaju naše Iskrice. Pod budnim okom odgajatelja Gorana i Pave te odgajateljica Snježane i Mirande nastaju naši tekstovi, potom ih zajedno s njima uređujemo, biramo fotke koje smo ranije fotografirali i na računalima uređujemo izgled stranica. Nakon puno truda i rada, svjetlost ugledaju – Iskrice.

 

Knjižnica

Domsku knjižnicu vodi gospođa Miranda, nije da nam je to baš najomiljenije mjesto, no povremeno zalutamo onamo i podignemo neku knjigu (obično za lektiru).